Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i ziyaret etti.

16.07.2014 18:18

Uslu ziyarette, Ahıska Türklerinin Sürgününün 70. Yılı nedeniyle 14 Kasım tarihinde Çorum’da yapılması planlanan Ahıska Sürgününün ele alınacağı sempozyumun TRT tarafından takip edilmesini, TRT tarafından yayınlanan önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kadir Gecesi ya da 2 Ocak tarihinde idrak edeceğimiz Mevlit kandilinin Çorum’dan yayınlanmasını istedi. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Şahin, 14 Kasım tarihinde Ahıska Sürgününün ele alınacağı sempozyumun haber ve canlı yayın olarak takibinin yapılacağını, Kadir Gecesi programının önceden netleşmesinden dolayı ancak Mevlit kandili programını Çorum’dan yayınlanabileceğini önerinizin yerinde olduğunu söyledi. 
Şahin ayrıca, Ahıska Türklerinin Stalin döneminde yaşadığı Büyük Sürgünün konu alınacağı belgeselin hazırlıklarının devam ettiğini ve bu belgeselde emeğiniz çok büyük katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz dedi.
Uslu ve Şahin daha sonra çekimlerine başlanılacak olan belgesel ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Uslu daha sonra TRT ve Genel Müdür Şahin’in konuya duyarlılığına teşekkür etti.

kaynak: facebook.com/salim.uslu.31