AGÖB (Ahıskalı Gençler ve Öğrenciler Birliği)

21.05.2014 13:58

Çok değerli Ahıskalı Öğrenciler bildiğiniz üzere uzun zamandır AGÖB (Ahıskalı Gençler ve Öğrenciler Birliği) olarak yeni bir yapı oluşturmak için çabalar göstermekteyiz. AGÖB olarak başlattığımız bu yeni yapılanmayı somut hale getirmek için ilk toplantımızı 19.05 2014 tarihinde Eskişehirde yapmış bulunmaktayız . Peki bu yeni yapılanma neden gerek?

1)Bize göre memvcut dernekler beklentilere cevap veremediği gibi Ahıska Türklerinin geleceği konusundaki tarihi yükümlülükleri yerine getirememektedir. Biz şu ve ya bu örgütün ya da ki her hangi bir kurumun,siyasi kuruluşların altında değil,Ahıska Türklerini zafere taşıyacak bağımsız ve hür iradesiyle ilerleyen bir gençlik olmak istiyoruz. Bu nedenle sadece Ahıskalı Öğrencileri değil bütün Ahıskalı Gençleri kapsayacak şekilde yeni bir yapılanma içerisine gitmek bizim için kaçınılmaz bir son olduğu gibi büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir . Biz ne dört duvarla örtülü çatı ,ne de oturacak koltuk peşindeyiz. Bizim çatımız Gök Kubbe koltuğumuz yer yüzüdür . Bu Gök Kubbe altında ve yer yüzünde yaşadığımız sürece ne her hangi bir örgütün ne de ki her hangi bir yönetimin yanında ve ya altında değil sade ve sadce bu dünayanın şahit olmadığı haksızlığa ve mezalime uğrayan halkımızın,milletimizin yanında olucağız. Temel amacımız ve gayemiz Ahıskamıza geri dönüşümü sağlayarak ejdatlarımıza karşı olan yükümlülüğümüzü yerine getirmek ve gelecek nesillere vatan toprağı bırakarak bu hayattan göçmektir. Belki bu gidilmesi zor ve meşakatli, bir yoldur ama şunu hatırlatmak isteriz ki vatan kolay kazanılmıyor ve vatan için can dahil her şeyden geçilir.

2)Tarihe baktığımız zaman her zaman için şunu görürüz. İlk önce bireyler bilgilenir,sonra bu bireyler birleşerek bir toplu harekatı başlatır,sonrasında bu toplu harek toplum harekatına dönüşür.Oluşan toplum harekatı halk harekatını getirir ve bütün halk bir araya gelerek tek hedef noktasında ilerlemeye başlar. Halk harekatı ile gidilmesi gereken yolun büyük bir kısmı katedildikten sona kurumsalaşmaya gidilir. Tarihte başarıya giden sirkilasyon her zaman için böyle olmuştur.
Peki mevcut dernekler ne yaptı?. Şöyle ki, bireylerle başlayıp toplu hale gelmiş harekatı ( örneğin ASU) dernekçilik kalıbına sokarak küçültü ve şuan bitirmek üzereler.

3) Bizler halkı örgütlemek ve onları temel hedefimiz olan Ahıska Konusunda birleştirmenin yolunun derneklerden geçmediğine inanıyoruz. Dernekler lokal meseleleri halletmekte belki bir fayda sağlayabileceğine ama asla Ahıska Türklerinin asıl hedefine ilaç olmıyacağız düşüncesindeyiz. Bunun için dört duvar arasında değil günümüzün koşullarından istifade ederek Türkiye dışındaki bütün Ahıskalı Gençlerle büyük bir bağlantı ağı geliştirerek güçlü bir harekatı başlatmak ve bu harakatla belirli noktaya geldiğimizde ancak bir kurumsalaşmaya gidilebileceğinin kanatindeyiz. Halk bilinçlenip temel hedef doğrultusunda ilerlemek için bir araya gelip büyük bir güç olduğu zaman daha büyük bir kuruluş için hep beraber kurumsallaşma yoluna gidilme ihtiyacı doğar. Şimdilik temel amaç gençlerimizi bilgilendirmek ve onları bu davanın,meselenin içine çekmektir.

AGÖB'ün 19.05 .2014 tarihinde Eskişehirde yaptığı toplantıda Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrencilerin Temsilci Seçim konusunda aldığı kararlar şu şekildedir.

Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci Seçim Maddeleri

Madde 1) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci Seçimi hiç bir kurum ve kuruluşun etkisi olmaksızın sadece Ahıskalı Öğrencilerin hür iradesi ve inisiyatifi dahilinde yapılacaktır!

Madde 2) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci Seçimine hiç bir dernek, kurum ve kuruluşlara üye olmayan, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak kaydıyla herkes adaylığını koyabilir.

Madde 3) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci seçimi 18.10.2014 tarihinde yapılacaktır

Madde 4) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci seçimi için adaylıklarını ilan edecek kişilerin 01.06.2014 ve 15.06.2014 tarihleri arasında adaylık başvurusu için gerekli olan pasaport veya kimlik, öğrenci belgesi, ikamet teskere fotokopisini AGÖB’ ün ‘’ agobaysu@gmail.com’’ adresine göndermeleri gerekmektedir!

Madde 5) 2. Maddeye istinaden belirlenecek olan adaylar en geç 01.09.2014 tarihine kadar açıklanacaktır.

Madde 6) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci seçimi için uygun görülen adaylar 20.09.2014 ve 15.10.2014 tarihleri arasında seçmenlere kendilerini tanıtabilirler

Madde 7) Etik dışı ve usulsüz yollarla seçim çalışması yaptıkları tespit edilen adayların adaylıkları oluşturulan seçim komisyonu tarafından düşürülecektir!

Madde 8) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci seçimi, Türkiye genelindeki Ahıskalı Öğrencilerin bulunduğu şehirlerde sandıklar kurularak yapılacak ve seçimde bütün Ahıskalı Öğrencilere oy kullanma hakkı verilecek

Madde 9) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci seçiminde, oy kullanacak Ahıskalı Öğrenci sayısı 10’nun altında bulunan şehirlerde genel seçim şartlarında uygun olmak şartıyla isteğe bağlı olarak, 10 ve üzeri olan şehirlerde ise seçim sandığı kurularak yapılacaktır (en az salt çoğunluk(%51)le başkan olunma zorunluluğu getirilebilir mi?aksi taktirde temsilci olacak kişiye baya bir sayı oy vermemış olacak.)

Madde 10) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci seçiminde en yüksek oyu alan Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrencileri Temsilcisi seçilir. Eşit oy olduğu taktirde ise tekrar seçime gidilir.

Madde11) Türkiye Geneli Ahıskalı Öğrenciler Temsilci seçimin için yukarda ön görülen maddeler yapılacak ilk seçim için geçerlidir.

 

Not: Bu maddelerin daha iyi bir hale getirilmesi için bütün Ahıskalı Öğrencilere sorulmalıdır.