AHISKALI ÖĞRENCİLER HAREKATI

12.05.2014 22:00

Önceden şunu belirtmek isteriz ki bu yanıtlanmasını istediğimiz soruların sadece küçük bir kısmıdır 

1) AHİMED  ne için var?                                                                                                                                      

Sadece yılda 3 gün Ahıskalı Öğrenciler Dayanışma Günleri  ve birkaç konferans düzenlemek için mi? Zaten bunlarıda AHİMED değil bu etkinliklerin olduğu bölgedeki Ahıskalı Öğrencilerin çabalarıyla olduğu herkese aşikardır ve  bunu herkes biliyor.                                                    

               

 2)AHİMED  tam olarak amacı ne?                                                                                                                  

Ahıskalı Gençleri belirli bir örgütün içine mi çekmek yoksa Ahıskalı Gençleri gerçek hedefler doğrultusunda örgütlemek mi?

Gerçek amaç için örgütlemek ise neden bu güne kadar bir defa olsun Gürcüstan yönetimi ve kurumlarıyla diyaloga geçmediniz, iletişim kurmadınız? Hatta bunu yapmak isteyenleleri yani Ahıskaya turist kimliğinde ve zihnityetinde  gitmek yerine oranın yerli halkı olarak o bölgedeki diğer halklarla iletişime geçip dialog kurma peşinde olan insanları kalkıp Gürcü ajanı ve Ahıskalı Gençleri meçhule giden bir yola sürükleyen insanlar diye hakklarında  günlerce yazılar yazdınız ve yargılayıp ihanetle suçladınız?


3) 2013 Haziran ayında seçime gidilme kararı neden uygulanmadı?

Niçin Bursada yapılan Ahıskalı Öğrenciler Dayanışma Günleri programında  2013 haziran ayında seçim kararı verilmesine rağmen seçime gidilmedi?  Size her defasında bu karar  hatırlatılırken neden hep kaçtınız? Yoksa bilindiği gibi temsilcilerin o dernekte hiçbir hakları olmadığını hatta sizin bile orda genel  kordinatör (sekneter) olduğunuzu saklamak içinmiydi?                                                                                                         

                                         4)Neye göre  Geçen sene Bursada oy birliği ile alınan karar çiğnenerek  Ahıska Gecesi Antalyaya alınmak istendi?              

   Size   masa başında adaletli bir seçim sonucu kazanılmış Eskişehiri desteklemediğiniz  sorulduğunda  ‘’ Antalya temsilcisi  bunu benden habersiz  yaptı . Ben  Eskişehiri destekilyorum ama Antalya Temsilcisine anketi kaldır dememe rağmen kaldırmıyor(Eskişehirde olan görüşmede)’’ cevabı vermiştiniz.  Size sormak istiyoruz AHİMED gurubunuzda muhalif yazılar yazıldığında düzeni birliği bozuyor diye hem o şahsı düşman olarak belirleyip hatta ihanetle suçlayarak yazısını kaldırıp guruptan atarak, kalkıp bu muhalif insanlar hakkında ihanet ettiği şeklinde yazılar yazarken, düzeni bozup alınan kararı  çiğneyerek yoka sayıp kararı alanlara zerrece saygı duyman  Antalya temsilcisinin oluşturduğu  anketini kaldırma yetkiniz ve gücünüz varken bunu kullanmadınız? Yoksa sizin adalet sisteminiz yani vicdanınız kendinizden olanlara çalışıp kendinizden olanları kayırmaya odaklı mı çalışıyor? Buna gücünüz mü yetmedi yoksa zaten sizin de istediğinizde bumuydu?                                                                                                                                               5)Neden tepkilere ve tekrar verdiğimiz söze rağmen ısrarla  Antalya?

Antalyaya değiştirme kararınıza gelen tepkiler üzerine ‘’Eyer Eskişehirden mali konuda yardım çıkarsa Eskişehirde olucaktır’’ diyip  Eskişehirde sizinde katılımınızla yapılan görüşmede alınan pozitif sonuca rağmen neden yine Antalya kararınızda direnmekteydiniz? Yoksa Eskişehirde oluşan güçlü yapılanmadan korktunuz?

6)Neden DATÜB’e üye olurken Ahıskalı Öğrenci Temsilcilerine bunu sormadınız?                                        

Niye bütün her yerde DATÜB’e isyan bayrağı kaldırıp savaş açmışken bir anda kalkıp DATÜB’e üye olmak için başvurdunuz? Denilenlere göre eğer doğruysa dernek olarak  mensub olduğunuz örgütün hükümet tarafından bitirme planları sonrası bu örgütün desteğini mi kaybettiniz? Eğer bu Doğruysa Ahıskalı Öğrencileri Temsilen açılmış bu derneğin bu örgütte ne işi var? Ayrıca  DATÜB’e üye olmak için başvurduğunuzda  bunu neden Ahıskalı Öğrencilerin bütün Temsilcilerine sormadınız ve oylamaya gitmediniz? Bunun üzerine şunu belirtmek istiyoruz ki biz artık temsilcilerin gerçekten bu dernekte ne bir söz ne de bir hak sahibi olmadıklarına inanıyoruz. Eğer varsa bunları bir daha gözden geçirip alınan kararlar tems

ilcilerin oy birliği ile yeniden  düzenlenmelidir. Aksi taktirde Ahıskalı Öğrenciler bu kadar yalan üzerine daha bu derneğe inancı kalmayacaktır.

7) Düşünce ve Öngörülerimiz                                                                                                                                    

Bizler halkı örgütlemek ve onları temel hedefimiz olan Ahıska Konusunda birleştirmenin yolunun bu gibi derneklerden geçmediğine inanıyoruz. Bu ve bunun gibi dernekler lokal meseleleri halletmekte belki bir fayda sağlayabileceğine ama asla Ahıska Türklerinin asıl hedefine ilaç olmıyacağız düşüncesindeyiz. Bunun için dört duvar arasında değil günümüzün koşullarından(internet,telefon gibi ve.b) istifade ederek Türkiye dışındaki  bütün Ahıskalı Gençlerle büyük bir bağlantı ağı geliştirerek güçlü bir harekatı başlatmak ve bu harakatla belirli noktaya geldiğimizde ancak bir kurumsalaşmaya gidilebileceğinin  kanatindeyiz. Halk bilinçlenip temel hedef doğrultusunda ilerlemek için bir araya gelip büyük bir güç olduğu zaman daha büyük bir kuruluş için hep beraber kurumsallaşma yoluna gidilme ihtiyacı doğar. Şimdilik temel amaç halkımızı bilgilendirmek ve onları bu davanın,meselenin içine çekmektir.

 

Sonuç: Diğer dernekler gibi Ahıskalı Öğrenciler  temsilen ASU’nun devamı olarak kurulmuş AHİMED derneği  bize göre beklentilere cevap veremediği gibi Ahıska Türklerinin geleceği konusundaki  tarihi yükümlülükleri   yerine getirememektedir. Biz  şu ve ya bu örgütün ya da ki her hangi bir  kurumun altında değil,Ahıska Türklerini  zafere taşıyacak bağımsız ve hür iradesiyle ilerleyen bir gençlik olmak istiyoruz. Bu nedenle sadece Ahıskalı Öğrencileri değil bütün Ahıskalı Gençleri kapsayacak şekilde  yeni bir yapılanma içerisine gitmek bizim için kaçınılmaz bir son olduğu gibi  büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir . Biz ne dört duvarla örtülü çatı ,ne de oturacak koltuk peşindeyiz. Bizim  çatımız  Gök Kubbe koltuğumuz  yer yüzüdür .  Bu Gök Kubbe altında ve yer yüzünde yaşadığımız sürece ne her hangi bir  örgütün ne de ki her hangi bir yönetimin yanında ve ya altında  değil sade ve sadce bu dünayanın şahit olmadığı haksızlığa ve mezalime uğrayan Ahıska Türklerinin yanında olucağız. Temel amacımız ve gayemiz  Ahıskamızı geri dönüşümü sağlayarak ejdatlarımıza karşı olan yükümlülüğümüzü yerine getirmek ve gelecek nesillere vatan toprağı bırakarak bu hayattan göçmektir. Belki bu yapılması zor ve meşakketli olduğu kadar güç olan bir şeydir ama şunu hatırlatmak isteriz ki vatan kolay kazanılmıyor ve vatan için can dahil her şeyden geçilir . Saygılar