Amerika'da Ahıska Türkleri’ne Irkçı Saldırı

02.09.2014 19:22

Dayton Ohio’da yaşayan Ahıska Türkleri’ne 3 genç tarafından etnik nedenle saldırı düzenlendi. Olayın ardından gözaltına alınan 3 genç daha sonra serbest bırakıldı

IMG_2538 (1)Ohio’da yaşayan Ahıska Türk’ü bir aileye saldırı düzenlendi. Saldırıya uğrayan Ahıska Türk’ü Ali Shakhmondarov bu nefret söyleminin ardından çok üzgün olduğunu belirtti. 3 gencin kendisini ve ailesini hedef olarak “Sizi burada istemiyoruz, ülkenize geri dönün” şeklinde bağırdıklarını söyleyen Shakhmondarov yapılan saldırı hakkında buradaki hayatından endişe duyduğunu söyledi.

TÜRKLER TEPKİ GÖSTERDİ

21-22 yaşlarında 3 gencin gerçekleştirdiği bu saldırı bölgede yaşayan Türkler tarafından büyük tepki gördü.
Çok sayıda Ahıska Türkü’nün yaşadığı bir bölge olan Old North Dayton bölgesinde gerçekleşen bu olayın ardından Ahıska Türkleri Derneği ve Ohio polisi olayın sonuca kavuşması ve suçluların cezalandırılması için büyük caba harcadı. Polis konuyla ilgili olarak “Kim olduğun, kaç yaşında olduğunun, renginin ve ırkının ne olduğu bizim için önemli değil, eğer bir suç varsa ve bir kurban mevcutsa biz olayın araştırır ve gerekeni yaparız” açıklamasını yaptı. Olayın ardından gözaltına alınan 3 genç daha sonra serbest bırakıldı.

kaynak: posta212.com/toplum-gocmenlik/ahiska-turklerine-saldiri