GÜRCÜSTANDA YAŞANAN OLAYLARDA ONLARLA AHISKA TÜRKÜ TUTUKLANDI

24.10.2014 13:08
Gürcüstanın Ahıska şehrinin Adigön ilçesinin Muxe köyünde tamir edilen cami yerli müslüman ve hristiyanların çatışmasına sebep oldu.
 Esas Ahıska türkleri olan yerli müsülmanlar köyde itiraz ederek tamir edilen binaya cami statüsünün geri verilmesini talep ettiler. Olaylar zamanı polisle itirazçılar arasında karşıdurma yaşanmış. Polisin söylediğine göre itirazçılar polis arabalarına zarar vermişler. Olaylar zamanı yaklaşık 15 Ahıska türkü tutuklandı.
 Olaydan sonra Gürcüsta'nın başbakanı İrakli Garibaşvilinin açıklaması şöyle oldu yerli hristiyanlar caminin pravoslav kilisesinin kalıntıları üzerinde inşa edildiğini iddaa ediyorlar. O cami sovyet yıllarında kapatılarak kültür evi yapılmıstır. Çatışmadan kaçmak için binanın tamir edilerek her iki dinin temsilcilerinin kullanmaları için kütüphane yapılmasına karar verildi.
 Bununla birlikte, Başbakan açıklamada, köyün Müslüman toplumunun talebi bölgenin müftüsü tarafından kendisine iletildi. Garibaşvilinin sözlerine göre, mesele tartışmalı olduğu için , özel dini konularda ajansı tarafından bakılmalıdır, daha sonra hükümete tavsiyeler sunulmalıdı.