UKRAYNA’DAKİ AHISKALILAR YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

21.05.2014 11:24

UKRAYNA’DAKİ AHISKALILAR YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

UKRAYNA’DAKİ AHISKALILAR YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

DATÜB Ukrayna Temsilcisi ve Ukrayna Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Rasulov Bugün TRT TÜRK Televizyonuna canlı yayına bağlanarak Ukrayna’daki son durum hakkında bilgi verdi. Rasulov, Ukrayna’daki Rus ayrılıkçılara karşı Hükümet güçlerinin başlattığı operasyonlarla bazı bölgelerde çatışmaların yeniden alevlendiğini söyledi. Slavyansk’nin bazı köylerinde yaşayan Ahıska Türkleri’nin evlerine de havan mermileri isabet ettiğini anlatan Rasulov, Ahıskalı kadın ve çocuklar çatışmalardan kaçarak Dontsky’de bir camiye sığınırken erkekler de köylerinde evlerini yağmalamaya karşı korumak için kaldıklarını anlattı. Durumun çok vahim olduğunu söylerken Türkiye başta olmak üzere dünya Kamuoyundan yardım beklediklerini vurguladı.

AHISKALI KARI KOCANIN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRDİLER

TRT TÜRK ekranlarında canlı yayında DATÜB Ukrayna Temsilcisi ve Ukrayna Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Rasulov’un verdiği bilgiye göre; tarlasında çalışmak için giden Ahıskalı bir çifte hükümet güçleri olduklarını söyleyen kişilerce yol kenarından alınarak zorla başlarına çuval geçirilmiş ve helikoptere bindirilerek bilinmeyen bir merkeze götürülmüşler. Burada erkeği işkenceye tabi tutarken kadını başka bir odada bekletmeye aldıklarını söyledi. İşkenceye tabi tutulan Ahıskalı erkeğin kolu ve kaburga kemikleri kırılırken kadına dokunmadıklarını bu arada gerçeğin anlaşılmasıyla da yanlışlık olduğunu söyleyerek serbest bırakıldıklarını anlattı.

Bu durumda Ukrayna’da Ahıska Türkleri’nin güvenliklerinin tehlikeye düştüğünü belirterek Türkiye ve Uluslararası kamuoyundan bir an önce Ahıskalıların daha güvenli bölgelere, Öncelikle Vatan Ahıska’ya daha da olmasa Türkiye’ye tahliye edilmelerini istedi.

BİZ ZATEN BU ÜLKEDE MİSAFİRİZ

1989 yılında Fergana’dan ikinci büyük sürgünün ardından bir grup Ahıskalının Ukrayna’ya geldiğini ve bugün sayılarının 9 bin civarında olduğunu söyleyen DATÜB Ukrayna Temsilcisi ve Ukrayna Vatan Cemiyeti Başkanı Marat Rasulov biz vatanımız Ahıska’ya döneceğiz diye geçici olarak buraya geldik. Gürcistan bizi vatanımıza koymayınca buralarda kaldık. Halen dönmeyi beklerken bize burada misafir muamelesi yaptılar. Artık misafirliğimiz çoktan doldu, er yada geç bu çatışmalara kurban gideceğiz. Biz insanlarımızdan kayıp vermeden bizi ya vatanımıza ya da anavatanımız Türkiye’ye alsınlar” dedi.   

kaynak: https://www.datub.eu/ukrayna_daki_ahiskalilar_yardim_cagrisinda_bulundu.htm