“OKUYAN NESİLLERLE AHISKA YOLLARINDA ” ADLI EĞİTİM PROJESİ

05.02.2015 20:37

Ahıskalı Gençler Birliği’nden gelecek nesillere karşı özverili bir çalışma olan “Okuyan Nesillerle Ahıska Yollarında” adlı eğitim projesi,  vatan Ahıska’nın yeni nesillere aktarılmasında önemli bir girişim olmuştur. Okumanın, kendini geliştirmenin, tarihinden haberdar olmanın önemini kavrayan Ahıskalı Gençlerimizin eğitim alanındaki bu yardım projesi ise dikkat çekmektedir. Çok kısa bir süre önce kurulan ve Ahıska camiasında büyük ses getiren, tamamı gençlerden bu birlik ve yönetim, çalışmalarına Ahıska Dünyası’nın en büyük değer verdiği eğitim konusunda küçük bir yardım kampanyası ile hemen işe başladılar. Ahıskalı gençlerin ve öğrencilerin birçok sorunlarını çözüme kavuşturma konusunda iddialı bir çıkış yakalayan Ahıskalı Gençler Birliği başkanı Sayın Orman ULFANOV ve yönetimin daha birçok güzel projelere imza atacaklarına inanıyoruz.

Ahıskalı Gençler Birliği Eğitim Birimi Yöneticisi Sayın Oğuzhan OĞUZ proje hakkında tanıtım videoları çekerek proje konusunda çalışmalarına devam etmektedir. 1 Mart 2015 tarihine kadar yardım malzemelerinin afişte belirtilen adrese gönderilebileceğini söyleyen OĞUZ, yardımlar konusunda hayırsever Ahıska Türklerinden ve aziz Türk milletinden destek beklediklerini dile getirdi. Ne tür yardımların size ulaştırılmasını istiyorsunuz? Sorumuza, özet olarak şöyle bir ihtiyaç listesi sıralamasında bulundu. OĞUZ; ” Yardıma muhtaç birçok Ahıskalı evladımızın olduğunu malumdur. Biz elimizden geldiğince bunları tespit ettik ve tespit etmeye de devam etmekteyiz. Bize ilk okul ve orta okul düzeyindeki öğrencilerimiz için eğitim araç gereçleri gönderebilirsiniz. Mesela bir okul çantası alıp içine birkaç kareli defter, kalem-boya seti, hikayeye kitap setleri, İngilizce-Türkçe  sözlük vb. şeyleri koyarak bize gönderebilirsiniz. Çocuklarımızın başının eğik olması bizim başımızın eğik olması demektir. Göndereceğiniz bir kalem bir defter ya da bir kitap onları dünyanın en mutlu çocukları yapacaktır. Çocuklarımızın da okumaya, tarihini öğrenmeye ihtiyacı var. Geleceğimizi güçlü yarınlara emanet etmek için gelin birlikte el ele verelim. Çocuklarımıza yardım elimizi uzatalım.” dedi.

“Okuyan Nesillerle Ahıska Yollarında” adlı yardım projesi ile küçük çocuklarımız hakkında duyarlı olan, onlara yardım eli uzatan bütün hemşerilerimize teşekkür eder,  Ahıskalı Gençler Birliğine başarılar diler yanlarından ayrılmadan önce bizlere söylediği son cümle ile yazımıza nokta koyarız.

“Bu çocuklar yarın Ahıska kelimesine ve onun derin anlamına o kelimeyi gördüğü zaman kavuşacağını ve bunu da sadece eğitimle başarabileceklerini biliyor musunuz?”

kaynak:  Avrasiya.net